Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За пречистващата роля на промяната

Десислава Христова за новата си книга

Десислава Христова определя себе си не като писател, а като разказвач на истории, в които преплита лични преживявания и реални събития на свои приятели.

Писателката Десислава Христова от Варна разказва в "Нашия ден“ за вдъхновението, което е навсякъде около нея. Морският бряг, вълните и вятърът, които провокират размисли за успехите и препятствията. За морето, което има пречистваща функция и помага да изпразним понякога главата си мислите и чувствата, които ни провокират.

В новата си книга авторката твърди, че промяната невинаги носи щастие.

"Тя е неудобна. Неприятна. Непонятна. Нежелана. Тя е добра. Тя е лоша. Тя е търсена. Чакана. Тя е бавна. Тя е изненадваща. Тя е светкавична. Тя може да чака. Тя не може да чака. Тя е належаща. Тя е важна. Тя е край. Тя е начало. Тя е смърт. Тя е раждане“, споделя Десислава Христова.

На 13 февруари в Re Club в София от 19.00 ч. предстои благотворително четене на най-новата книгата на Десислава Христова "Промяна".

В навечерието на празника на любовта, заедно с  Роксана Кирилова от Фондация "С любов към теб", актьорите Деян Ангелов и Дарин Ангелов ще четат разкази от новата книга на варненската авторка Десислава Христова.

Средствата от всяка закупена книга ще отидат за лечението на едно младо момиче.

Чуйте повече в звуковия файл.


По публикацията работи: Наталия Маева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна