Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Швейцария се наложи над Германия за Купа "Дейвис"

Швейцария се наложи над Германия за Купа "Дейвис"
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на Швейцария се наложи над отбора на Германия с 3:2 в най-оспорвания мач от квалификациите в световната група за Купа "Дейвис" по тенис. В решаващия мач Стан Вавринка победи Даниел Алтмайер с 6:3, 5:7, 6:4. Голям принос за успех на "кръстоносците" дава и Марк-Андре Хюслер, който спечели олимпийския шампион Александър Зверев с 6:2, 7:6 (4).

Тимът на Франция надделя над Унгария с 3:2 в Татабаня в друг оспорван мач. Победата за французите носи Юго Юмбер, който спечели с 6:3, 6:3 над Фабиан Маросан. Унгарците водеха след мача на двойки, но Адриан Манарино успя да осигури на тима си и пети мач, побеждавайки Мартин Фучович със 7:6 (6), 6:2.

Тимът на САЩ победи Узбекистан с 4:0. След петъчните победи за Макензи Макдоналд и Томи Пол, американците постигнаха успех и на двойки, благодарение на Остин Крайчек и Раджийв Рам, а Денис Кудла направи дебют в турнира с триумф над Амир Милушев с 6:4, 6:4.

Дори без Новак Джокович тимът на Сърбия не среща проблеми с Норвегия в Осло и победи с 4:0. Филип Крайнович и Никола Качич се наложиха на двойки срещу Виктор Дурасович и Херман Хойераал, а след това Хамад Маджедович победи над Дурасович с 6:4, 6:7, 10:4.

Отборът на Швеция победи Босна и Херцеговина в Стокхолм благодарение на братята Имер с 3:1. Те осигуриха аванси с 2:0 в петък, босненците триумфираха на двойки, но Микаел Имер спечели в решителен мач срещу Дамир Джумхур с 6:1, 1:6, 6:3.

След първия ден тимът на Белгия води на Република Корея с 2:0, отборът на Хърватия взе аванси срещу Австрия с 2:0. Нидерландия победи Словакия с 2:0, Финландия и Аржентина се разделиха с 1:1, а същият е и резултатът между тимовете на Чили и Казахстан.

Победителите от 12 квалификации тази седмица се класират за финалната група на турнира през септември, в която ще участват още победителите от последната година Канада, подгласникът на Австралия и ползващите "уайлд кард" отбори на Италия и Испания.

Осем тима ще се класира за финала на Купа "Дейвис", който ще се проведе между 21 и 26 ноември в Малага, Испания.


По публикацията работи: Антони Йорданов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна