Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ-СДС поема председателското място на РИК за 4 МИР - Велико Търново

Снимка: Здравка Маслянкова, БНР

Коалицията ГЕРБ-СДС поема председателското място на Районната избирателна комисия за четвърти многомандатен избирателен район Велико Търново. 

Безпрецедентно за последните близо 20 години политическите формации във Велико Търново се разбраха и за 22 минути консултации приключиха с решение за състава на 13-членната Районната избирателна комисия.  

В началото проблемно беше председателското място с кандидатурите на ГЕРБ-СДС за Десислава Йонкова и на "Продължаваме промяната" за Николай Илиев. В последствие Илиев оттегли кандидатурата си и беше номиниран за заместник-председател, като номинацията му стана трета за този пост заедно с кандидатурите на Сева Памукчиева от "Демократична България" и на Ирена Стасинупулу от "БСП за България". "Демократична България" оттеглиха номинацията си. Секретарското място остана за Диана Петрова от ДПС.  

В края на успешно приключилите консултации областният управител на Велико Търново Георги Гугучков заяви:  

"Комисията е колективен орган, но всяка партия, търсейки своя авторитет, държи да има председател, да има заместник-председатели, секретар. Това е една зрялост, благодаря им. Нека такъв консенсус да има и в бъдещото Народно събрание". 



По публикацията работи: Мария Йорданова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени