Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спорят за секретарското място в РИК - Хасково

Снимка: Областна администрация-Хасково

Консултациите с парламентарно представените в 48-то Народно събрание на Република България партии и коалиции за състава на РИК-Хасково се проведоха днес в зала "Марица". Те бяха водени от областния управител на област Хасково инж. Минко Ангелов.

Ангелов обясни, че за изборни райони до 9 мандата, какъвто е 29 МИР-Хасково, в състава на РИК влизат 13 членове. Това включва председател, двама заместник-председатели и секретар, като се спазва съотношението между партиите и коалициите,  както следва: за коалиция ГЕРБ-СДС – 4 членове; за коалиция "Продължаваме промяната" – 3 членове; за партия ДПС – 2 членове; за партия "Възраждане" – 1 член; за коалиция "БСП за България" – 1 член; за коалиция "Демократична България – обединение" – 1 член; за коалиция "Български възход" – 1 член.

За председателското място в РИК-Хасково от ГЕРБ-СДС предложиха адв. Добромир Якимов. Венелин Челебиев, Гергана Бояджиева и Тонка Апостолова бяха посочени за членове. Резервен член е Цвета Тодорова. "Продължаваме промяната" предложиха за заместник-председател Боряна Делчева, а за членове –  Соня Чанкова и Ангел Ангелов. Резервен член е Таня Чалъкова. ДПС искат на секретарското място да бъде Лейла Елмаз. Член ще бъде Сениха Неждет, а резервен член ще бъде Гюнай Юсуф. От "Възраждане" предложиха за заместник-председател Петър Димитров, а от "БСП за България" за секретар Люба Спасова. Резервен член на социалистите ще бъде Татяна Пальова - Господинова. От "Демократична България – обединение" посочиха за секретар Петя Бостанджиева - Китин, а за резервен член Атанас Димитров. "Български възход" избраха за свой член в РИК-Хасково Силвия Стаматова - Маркова, а за резервен член Венета Димитрова.

Тъй като за секретарското място са направени предложения от три партии, още днес ще бъде изпратен протокол от консултациите в Централна избирателна комисия, която ще назначи служебно състава на РИК-Хасково.

По публикацията работи: Иван Славов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени