Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Йордан Йовчев наблюдава подготовката на Дейвид Хъдълстоун в САЩ

Шон Таунсенд, Дейвид Хъдълстоун и Йордан Йовчев
Снимка: Личен архив

Легендарният български гимнастик Йордан Йовчев посети Националната гимнастическа база на САЩ в Хюстън, за да се срещне с участника ни от Летните олимпийски игри в Токио 2020 Дейвид Хъдълстоун, който в момента се подготвя в САЩ.

В началото на 2023 година Хъдълстоун се прибра при семейството си в Америка и вече повече от месец тренира в Хюстън под ръководството на бившия световен шампион Шон Таунсенд.

Вчера двамата бяха посетени от участникът на шест Олимпиади Йордан Йовчев, който използва момента освен да се срещне с Хъдълстоун да си припомни и битките с Таунсенд в гимнастиката от началото на века.

През 2001 година Йордан Йовчев и Шон Таунсенд участват на Световното първенство по спортна гимнастика в Гент, Белгия, където българинът става световен шампион на земя и на халки и печели бронз в многобоя, докато Таунсенд печели златен медал на успоредка, както и сребърно отличие като част от тима на САЩ в отборната надпревара.

По програма Дейвид Хъдълстоун ще продължи да тренира под ръководството на бившия американски гимнастик до средата на март, когато българският състезател трябва да се завърне у нас, за да се присъедини към националния отбор.

За Хъдълстоун и останалите български национали първото голямо състезание през тази година ще бъде европейското първенство в Анталия, Турция, което ще се проведе в периода 11-16 април.


По публикацията работи: Кръстина Иванова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!