Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българският агрегат за ГКПП "Деве баир" в РСМ не е доставен днес

ГКПП "Деве баир" в РСМ.
Снимка: Кирил Фалин

Обещаният в събота в Скопие от вътрешния министър Иван Демердижев агрегат за граничния пункт "Деве баир" в РСМ не е доставен днес, научи БНР от свой официален източник. Причините не са ясни. Припомням, че македонската страна оправда с проблеми в електрозахранването спирането на десетки българи, отправили се за поклонението по повод 151-годишнината от рождението на Гоце Делчев. 
На брифинг и в понеделник сутринта министър Демерджиев потвърди, че ще бъдат доставени три агрегата за КПП-тата по границата със Северна Македония. Ще го направи МВР. До късния следобед това не беше станало и вероятно е отложено за друг ден, научи БНР. 
Причините не се коментират, а когато това стане, то ще бъде съобщено официално и ще бъдат поканени и медиите. До обещанието за агрегатите се стигна, след като в събота на ГКПП "Деве баир" властите обявиха, че е спрял токът и за около четири часа на вход от България не бяха обслужвани МПС и преминаващи.
По другото трасе обаче такъв проблем нямаше. Десетки българи не успяха да стигнат за поклонението пред гроба на Гоце Делчев в Скопие. Служители на нашия ГКПП "Гюешево" коментираха: "Лъжат. Не е спирал никакъв ток. Лъжат. Може ли да спре тока само на едното трасе, тоест едната фаза само да я няма? За агрегат никога не съм се замислял".
По публикацията работи: Мария Йорданова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна