Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Силният вятър нанесе щети в Сливен, вече няма затворени пътища в региона

Снимка: БГНЕС

В Сливен продължи и в следобедните часове да духа ураганен вятър със скорост до 120 километра в час. Около 20 сигнала за паднали дървета, ламарини, кабели и други са подадени в Общината през деня. Няма населени места без електроподаване. Няма и затворени пътища в планинската част на общината.  

Силните пориви на вятъра нанесоха щети върху покрива на детска градина "Синчец" в Сливен. Няма пострадали, но има паднали елементи от покрива и клони в двора на детското заведение. Снежана Кънева от общински отдел "Сигурност и управление при кризи" разясни ситуацията:  

"Увредена е покривната хидроизолация, така че утре, когато стихне вятърът ще направим огледите и при всички положения ще предприемем мерки по неговото възстановяване".  

В късния следобед бе отворен планинският път "Българка" - "Меча поляна".  

"В балкана бяхме затворили пътя "Меча поляна" – "Българка", отворен е. Електроснабдяването на "Карандила" е възстановено. В село Гавраилово също има ток". 

През целия ден в Общината са приемани сигнали от граждани за нанесени щети от вятъра.  

"Имаме откачени водосточни елементи от блоковете. Нямаме изкоренени дървета, но имаме доста прекършени клони, които се движат по тротоарни и улични пространства".  

Очаква се силата на вятъра до утре да отслабне.  


По публикацията работи: Мария Йорданова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!