Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Откриха жив Кристиан Атсу под развалините в Хатай (обновено)

| обновено на 07.02.23 в 12:09
Кристиан Атсу
Снимка: Уикипедия

Ганайският национал и бивш полузащитник на Нюкасъл Кристиан Атсу е бил намерен жив сред развалините след силното земетресение, което взе живота на повече от 5000 души в Турция и съседна Сирия, съобщи посланикът на Гана в Турция.

31-годишният Атсу се присъедини към представителя на Суперлигата Хатайспор, където играеше и българинът Страхил Попов, през септември, базиран в южната провинция Хатай близо до епицентъра на огромното земетресение в понеделник.

„Имам добри новини. Току-що получавам информация от президента на Ганайската футболна асоциация, че Кристиан Ацу е бил намерен жив в Хатай“, заяви Франциска Ашиетей-Одунтон за базираното в Акра Asaase Radio, позовавайки се на местна асоциация на ганайската общност. Посланикът не даде допълнителна информация за състоянието на играча.

По-рано, вицепрезидентът на Хатайспор Мустафа Йозат сподели за стрийминг канала Play Spor, че Атсу продължава да бъде сред развалините и се опитва да се измъкне. Атсу изкара пет сезона в Нюкасъл след първоначален престой под наем, преди да напусне в посока Саудитска Арабия през 2021.





По публикацията работи: Петър Ненов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна