Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пропадна част от крайбрежната алея в Обзор

Крайбрежната алея в Обзор
Снимка: Фейсбук, Николай Димитров

Компрометиран е участък от крайбрежната алея в Обзор, съобщават от община Несебър.

Пропадането е вследствие на лошите метеорологични условия. В последните дни по крайбрежието има силен вятър, с вълнение на морето от порядъка на 4-5 бала. 

За цялостния ремонт на съоръжението вече има сключен договор с изпълнител и строителните дейности ще започнат в най-кратки срокове, казват от администрацията.

Призоваваме гражданите към внимание при преминаване по алеята, пише още кметът на общината Николай Димитров във Фейсбук профила си.

Крайбрежната алея в Обзор се руши от вълните при лошо време всяка година, каза кметът на курортното селище Христо Янев:

"Много е тясна пясъчната ивица и когато стигне над 2,5 метра вълната я подкопава и тя пропада. Досега във времето от 12-13 години сме си я правили сами, концесионерът я прави, после хотелиерите, които са в близост до южния плаж също са я правили сами със собствени средства. Тази година общината реши да инвестира и да направи една по-дълбоко фондирана стена, която да предпазва самата алея от разрушаването ѝ"

Очаква се фирма наета от община Несебър да възстанови компрометирания участък от крайбрежната алея. Сега там са поставени оградителни ленти:

"В десния край може да се преминава, но само пеша. Не могат да преминават автомобили, защото е опасно. Сложили сме обезопасителни ленти и елементи, които спират движението по нея".

По публикацията работи: Нина Рангелова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени