Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Добрич се провежда поредица от дискусии за Васил Левски

Дискусии на тема „Дела трябват, а не думи“ - Добрич
Снимка: Мая Щърбанова

Дискусии на тема „Дела трябват, а не думи“ с деца от училищата организират от Младежкия център в Добрич. Те са посветени на Васил Левски и са част от инициативата да се почете паметта му по повод 150 години от смъртта на Апостола. В центъра тази седмица ще бъде подредена и фото-документална изложба, посветена на Левски, която е предоставена от архива на Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“ в София. Интересни факти за личността и делото на Васил Левски днес научиха децата от Основното училище „Христо Ботев“.

България притежава изключително богата история, с която всички ние трябва да се гордеем, но за да го правим, на първо време трябва да я познаваме. Затова и подобни инициативи като тази на Младежкия център в Добрич, са полезни, образователни, а защо не и забавни, споделя организаторът от центъра Силвия Венелинова. 

За втора поредна година Младежкият център в Добрич организира съвместна изложба с друга институция. Този път това е Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“ в София, която е предоставила фото-документална изложба, наречена „Васил Левски – революцията и свободата“. Тя съдържа снимки на съратници на Васил Левски, документи, които са изписани лично от него и допълва в подробности целия живот на Апостола в революционната му дейност. Тя може да се разгледа от 9-ти до 24-ти февруари.  

По време на мотивационната среща с учениците от Основното училище „Христо Ботев“ децата научиха много нови факти за Васил Левски, участваха с въпроси и знания, които вече са получили в училище. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна