Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джон Малкович и Ингеборга Дапкунайте излизат на сцената на Народния театър тази вечер

Снимка: БНР

Холивудският актьор Джон Малкович излиза за първи път тази вечер на сцената на Народния театър. В три поредни дни той ще представи пиесата „В самотата на памуковите полета“. Билети няма. Те се изчерпаха за броени дни въпреки високите цени, на които бяха пуснати – в диапазона от 50 до 400 лева. 

Пиесата е режисирана от руснака Тимофей Кулябин, който през декември постави "Нора" отново в Народния театър. Представленията ще бъдат на английски, а български субтитри ще се излъчват на специални монитори.

За известната пиеса на Бернар-Мари Колтес "Самотата на памуковите полета" Джон Малкович казва:

"Трябва да кажа, че това е изключително трудна и наситена постановка, но аз 30 години работя с Ингеборга, така че когато имаме нещо трудно за вършене, за мен е огромно удоволствие да го направя именно с нея. Чувстваме се много добре в готовност за новата сцена".

Спектакълът е с продължителност 70 минути, а на сцената Джон Малкович си партнира с една от най-популярните литовски актриси - Ингеборга Дапкунайте:

"Това е третата сцена, на която ще играем тази постановка и се надявам да сме добре подготвени. Знаем, че е голямо предизвикателство и за нас, и за вас".

По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна