Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Станка Калчева с номинация "Икар" за  водеща женска роля

Актрисата Станка Калчева е номинирана в категорията "Водеща женска роля" за тазгодишните награди "Икар". Отличието се присъжда от Съюза на артистите в България за високи постижения в сценичните изкуства.

Номинацията на Станка Калчева е за ролята на сестра Бовие в спектакъла "Съмнение" от Джон Патрик Шанли. Постановката е на Стайко Мурджев в Драматичния театър "Никола Вапцаров" в Благоевград.

"Изключително много се радвам за тази номинация – заради Благоевградския театър, защото този театър и неговата директорка полагат неимоверни усилия театърът да е едно високо място, да се поставя добра драматургия, смислена, с добри актьори, с добри режисьори. И аз се радвам, че съм част от тази битка", сподели в "Артефир” Станка Калчева.

"Аз никога не живея в спокойствие и самодоволство, самодостатъчност. Аз винаги се съмнявам, винаги търся повече неща в себе си, неща, които по-ярко бих могла да изразя. Доколко успявам, доколко – не, това може да го каже режисьорът, може да го каже публиката. Предпочитам съмнението да е двигател, отколкото спирачка."

Спектакълът "Съмнение" на Благоевградския театър може да бъде гледан  на 4 март на Голямата сцена в Народния театър „Иван Вазов”.

Снимка – Драматичен театър "Никола Вапцаров" - Благоевград

По публикацията работи: Милена Очипалска
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени