Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Русия е увеличила многократно производството на боеприпаси

По-рано тази седмица Сергей Шойгу обиколи предприятия от военнопромишления комплекс.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Русия е увеличила многократно производството на боеприпаси за целите на така наречената "специална военна операция". Това обяви министърът на отбраната Сергей Шойгу на съвещание в щаба на обединената войскова групировка, която воюва в Украйна.

Сергей Шойгу заяви, че тази седмица лично е проверил как предприятията от военнопромишления комплекс изпълняват държавните поръчки за производство на боеприпаси.

По думите му военните заводи са увеличили продукцията си в пъти благодарение на разширяването на производствените мощности и увеличаването на производителността на труда.

"Става дума за обикновени и високоточни видове средства за поражение. Всичко това позволява да се изпълняват поставените от върховния главнокомандващ задачи в съответствие с плана за провеждане на специалната военна операция."

Шойгу участва в съвещание с командването на обединената войскова групировка и със заместниците си, които отговарят за снабдяването на армията с боеприпаси. След това връчи медали "Златна звезда" и други държавни награди на участници в така наречената "специална военна операция".

По публикацията работи: Николай Петров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени