Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вицепремиерът Атанас Пеканов ще участва в 8-ия Делфийски икономически форум

| обновено на 27.04.23 в 10:00
Атанас Пеканов
Снимка: БГНЕС

На икономически форум в Делфи, Гърция представители на енергийни компании и на европейските правителства обсъждат перспективите за излизане на Европа от енергийната криза. Освен в дискусиите по енергетика, България участва и в обсъжданията на тема околна среда и нови инфраструктурни проекти.

Очаква се вицепремиерът по управление на европейските средства Атанас Пеканов да изложи българската позиция по енергийна сигурност. Участват също представители от Международната агенция по енергетика. Генералният директор на главната дирекция "Енергетика" на Европейската комисия Дите Юл Йоргенсен и заместник-изпълнителният директор на Международната агенция по енергията Мери Бърс Уорлик са сред участниците в дискусията.

От световния банков сектор заявиха, че банковата система в Европа е сигурна и не се очаква фалиране на банки. Предполага се  засилване на инвестициите към балканските страни тази година.

По-късно днес министърът на транспорта Христо Алексиев ще вземе участие в раздела по обсъждане на основни инфраструктурни проекти в региона и участието на България в тях.



По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени