Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Тонков представя във Виена свои творби, създадени на iPAD

Снимка: Facebook/ Nikolay N. Tonkoff

Цифрови принтове, създадени на iPAD под наслов „Цветни полета“ привличат вниманието на виенчани тези дни. Автор на необичайните творби е художникът Николай Тонков. Неговите висококачествени дигитални принтове, включени в изложбата, са в лимитиран тираж и могат да бъдат разгледани до 25 май, съобщават от Българския културен институт „Дом Витгенщайн” в австрийската столица, организатор и домакин на събитието.

Работейки с iPad, Николай Тонков успява да размие разделителната линия между дигиталното и класическото изкуство в своите творби. Ярките и динамични цветове са запазена марка на художника, който с наслада облича чувствата в наситени нюанси на зелено, червено, жълто и с няколко щриха създава празник за сетивата. 

Николай Тонков завършва специалност живопис в Националното училище за изящни изкуства в София. Но в бурните години на прехода младият творец заминава за Берлин, където записва специалност графичен дизайн, и се насочва към приложната графика. А сред най-успешните му проекти е Like.Bulgaria – една от редките позитивни кампании за България, която даде различна и оптимистична перспектива към страната ни.

Съставил: Венета Николова


По публикацията работи: Михаил Димитров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна