Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министерството на икономиката представя възможностите за финансиране от Европейския фонд за отбрана

Снимка: Министерство на икономиката

Министерството на икономиката ще представи възможностите и условията за финансиране на българските предприятия от отбранителната индустрия пред Европейския фонд за отбрана. Форумът ще открие министър Никола Стоянов.

Представители на Европейския фонд за отбрана ще представят възможностите за кандидатстване на българските предприятия за финансиране по програмата и условията на фонда. В националния информационен ден ще се включат и представители на Европейската комисия, на бизнеса, на научноизследователските и браншови организации, както и на университетските и академичните среди.  

Европейският фонд за отбрана е финансов инструмент на ЕК за насърчаване на сътрудничеството между компаниите от ЕС в областта на отбраната, университети и научни институти за увеличаване капацитета на отбранителната промишленост. За 2023 година фондът е с бюджет от почти 1.2 милиарда евро, като 72 милиона евро от тях са предназначени за проекти на малки и средни предприятия, а други 41 милиона евро ще финансират разработки за т. нар. революционни технологии.  


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!