Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Божидар Златанов: Никога работа не е достатъчна, винаги трябва да работиш повече и повече за да гониш целите си

Божидар Златанов
Снимка: Александър Филипов



„Доволен съм от представянето си. На успоредка допуснах по- големи грешки, но се надявам във финала да ги изчистя. Доста съм доволен от прескока, скочих ги и двата  доста добре. Единствено на халките не ми достигна съвсем малко да вляза във финал, но се надявам в Осиек всичко да стане по – добре. Много по-трудно е да се състезавам при мъжете. Много повече сила и издръжливост трябва. Трябва малко повече време, докато свикна, докато вляза в нужната форма. Трябват ми още едно-две състезания и всичко ще си дойде на мястото“, това сподели след квалификациите на световната купа по спортна гимнастика във Варна Божидар Златанов. Гимнастикът на варненския клуб „Интерком Груп Черноморски юнак“ се класира за два финала и в неделя ще се бори за отличията на прескок и на успоредка.

След турнира в морската ни столица възпитаникът на Сергей Стоянов ще участва и в кръга от световната купа в Осиек (Хърватия).

„В Осиек най- вероятно ще играя това, което и тук във Варна. Евентуално може да усложним или прескока или успоредката. Още не сме решили“

В надпреварата пред родна публика талантливият ни гимнастик се изправи срещу един от най-титулуваните състезатели в този спорт  – бронзовият олимпийски медалист, световен и европейски шампион Артур Давтян(Армения).

„Със сигурност е много готино чувството да играяш с него.Много надъхващо, защото знаеш, че този човек има медали от всяко едно възможно състезания. Аз лично много му се възхищавам и се надявам някой ден да стигна неговото ниво“

В шампионата на Стария континент в Анталия Божидар Златанов пропусна възможността да спечели квота за световното първенство, но догодина ще има шанс да вземе виза за олимпийските игри в Париж, ако се класира добре на световните купи.

Най –вероятно за догодина ще усложня прескока и успоредката, за да имам шанс да взема квота за Олимпиадата чрез световните купи. На европейското първенство доста се изложих.Направих доста големи фалове. Четири падания направих, не ми стигнаха около 40 десети да взема квота за световното, но няма как да върна времето назад. Ще работя по- усилено и мисля, че всичко ще се получи. Най -големият урок, който научих досега е, че никога работа не е достатъчна, винаги трябва да работиш повече и повече за да гониш целите си“, завърши гимнастикът.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна