Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Еди Пенев със злато на земя на СК по спортна гимнастика във Варна

Еди Пенев със злато от финала на земя на СК по спортна гимнастика
Снимка: Денис Вахрушев

Еди Пенев спечели златен медал на земя на световната купа по спортна гимнастика, която се провежда във Варна. Живеещият и трениращ в САЩ българин изпълни страхотно съчетанието си, за което получи оценка от 14.366 точки, която го качи и на най-високото стъпало на почетната стълбичка.

Негови подгласници във финала станаха Ботон Молнар (Унгария) с 13.833 точки и Емил Акмeджанов (Казахстан) с 13.800 точки.

Фаворитът за първото място, бронзовия олимпийски медалист от Игрите в Токио Артур Давтян остана без отличие. Световният и европейски шампион получи за изпълнението си оценка от 13.366 точки, която му отдеди шестата позиция.

До края на състезателния ден остават още 4 финала без българското участие- при мъжете халки и кон с гривни и при жените - смесена успоредка и прескок.

Утре България ще има 7 финалисти. На прескок за отличията ще се борят Димитър Димитров и Божидар Златанов, на висилка ще видим Еди Пенев и Йордан Александров и на успоредка Йордан Александров и Божидар Златанов. При жените с домакинска квота във финала на греда ще видим Никол Стоименова.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!