Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Откриват Куклено-театралния фестивал "Михаил Лъкатник" в Ямбол

Снимка: Архив
Снимка: БТА

В Ямбол днес се открива Куклено-театралния фестивал "Михаил Лъкатник".  Представянето на спектаклите ще продължи до 1 юни, когато ще е и награждаването на победителите в конкурсната програма.

Откриването на 23 –то издание на фестивала ще е тази вечер с пищно карнавално шествие по централните ямболски улици, поясни директорът на държавният куклен театър „Георги Митев“ Елена Дойчева. 

"В което участват децата от детски градини. След това е официалното откриване в 17,30 пред Кукления театър, ще обявим наградените автори от литературния конкурс, ще представим сборника с номинирани и наградени пиеси „Приказна фиеста“, допълни тя.

Девет спектакъла, представени от театрални трупи от Пловдив, Бургас, Хасково, София, Русе, Габрово, Търговище и Ямбол ще с оспорват голямата награда на фестивала „Играещият човек“ – статуетка, изработена от Георги Чапкънов – Чапа. Предвидена е и богата съпътстваща програма, както и улични представления.

"Освен това тази година ще имаме и Музей на приказката, който ще е в парка, в него ще се разказват и приказки", обясни  Елена Дойчева.

Куклено-театралният фестивал „Михаил Лъкатник“ се провежда с подкрепата на Министерството на културата, Съюза на артистите в България, общините Ямбол и Тунджа.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени