Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ботев (Пд) победи Локомотив в "Надежда" след обрат

Снимка: БТА

Ботев Пловдив победи след обрат с 2:1 като гост Локомотив София в двубой от 35-ия кръг в Първа лига. "Жълто-черните" прекъснаха серия от пет поредни двубоя без успех в елита. 

Домакините бяха значително по-активни в първия половин час и на няколко пъти пропуснаха да поведат в резултата. Все пак в 34-ата минута достигнаха до преднина. Николай Минков направи нарушение срещу Станислав Костов в наказателното поле и Антонио Вутов реализира отсъдената дузпа.

Само пет минути след това Рой Херман изведе Минков сам срещу Бубакар Гайе и изравни резултата в двубоя в София.

През втората част пловдивчани достигнаха до второ попадение. Матеус Дуарте би от границата на наказателното поле, но Георги Аргилашки хвана топката и даде началото на контра. Кълбото достигна до Антонио Перера, който подаде за Абдулайе Траоре и той с точен шут направи пълен обрат в полза на Ботев.

В допълнителното време главният съдия Валентин Железов отсъди дузпа за игра с ръка на Мартин Ситев в наказателното поле на гостите, но след това реферът промени решението си, гледайки ситуацията отново.

Карлос Франса получи втори жълт и съответно червен картон, оставяйки Локомотив в намален състав в последните секунди от срещата.

Столичани завършват сезона на девето място, докато Ботев заема десета позиция. Това е първи успех за "канарчетата" под ръководството на треньора Стефан Стоянов, заменил на поста Бруно Балтазар.


По публикацията работи: Владислав Стоянов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна