Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Детски протест срещу войната по пътищата в търновското село Ресен

Снимка: Здравка Маслянкова

С мълчалив детски протест срещу войната по пътищата във великотърновското село Ресен започна общинската лятна кампания „Пази детето на пътя“.

Децата от основното училище в село Ресен излязоха на протест поскаха от шофьорите да спазват правилата за пътна безопасност:


„Протестът е хората да внимават с децата на улицата и да не употребяват алкохол, когато пътуват. Протестът е шофьорите да опазват детския живот и да не използват дроги или алкохол“.


В центъра на Ресен беше открита площадка за пътна безопасност, на която децата от община Велико Търново през лятото ще работят с полицаите, поясни главен инспектор Веселин Райков, началник на Районното управление на полицията: 

„В община Велико Търново има изградени 21 центъра за детска превенция, които периодично, по график ще идват на тази площадка и на другата в село Балван и заедно с полицейските служители ще имат занимания – пътните знаци, безопасността на движението ще бъдат обяснявани конкретно от пътните полицаи“. 


Децата също трябва да спазват правилата за пътна безопасност, когато карат колелетата и тротинетките си: 

„Да се оглеждаме, да караме бавно, да караме от дясната страна. Ние трябва всичко да направим, шофьорите не може да ни опазят, всичко зависи от нас“.
По публикацията работи: Георги Даскалов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени