Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

15 години затвор за млад мъж от Монтанско, убил съселянин

Снимка: Любо Андреев

Окръжният съд в Монтана осъди на 15 години затвор А.П. (23 г.) за убийство с особена жестокост на свой съселянин И.И., съобщиха от БТА като се позоваха на Съдебната палата в Монтана.

На 1 февруари 2022 година двамата консумирали алкохол пред магазин в центъра на селото, а след това тръгнали по главната улица. Пред една от къщите имало складирани дърва за огрев. Под въздействие на алкохола и агресивния си характер А.П. взел едно от тях и нанесъл силен удар на И.И. в областта на главата. Пострадалият паднал, а подсъдимият продължил да му нанася множество удари. Навън излязла живееща в близката къща жена, която се обадила на телефон 112. А.П. твърдял, че намерил пострадалия паднал пред къщата, но при пристигането на полицията и последвалото разследване са намерени убедителни доказателства, че А.П. е извършител на убийството. Той е задържан и отведен в затвора да чака произнасянето на присъдата.

А.П. е осъден и да плати обезщетение от 150 000 лева на близките на убития.

От Областната дирекция на МВР в Монтана съобщиха за БТА, че през миналата година в област Монтана са станали две умишлени убийства, докато през 2021 година те са четири.


По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени