Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Мотото на тържеството беше "Печелят най-добрите"

Деца, учители и родители отпразнуваха рождения ден на 96 детска градина "Росна китка"

Празникът беше посветен на Европейския ден на спорта в училище

| обновено на 30.09.23 в 16:54

За поредна година в детска градина 96 „Росна китка“ се проведе спортен празник с участието на родители и деца. Събитието премина под мотото „Печелят най-добрите“ и тази година бе посветен на Европейския ден на спорта в училище. Беше отбелязана и 45-ата годишнина от създаването на детската градина.

Сред официалните гости бяха Надежда Дойчинова – старши експерт в РУО гр.София, Кета Радилова и Людмила Стоева– представители на район Искър в Столична община и доц. Георги Брестнички, който е преподавател в катедра Баскетбол, волейбол и хандбал на НСА „Васил Левски“.


Празникът беше открит с атрактивното и професионално изпълнение на женска тройка по спортна акробатика към спортен клуб ЦСКА, който работи съвместно със спортна школа София. На вниманието на всички гости Виктория Събева, Никол Инчовска, София Рожнова и техните треньори Даниела Велчева и Диана Чакалова представиха едно от своите съчетания.


Мероприятието е част от инициативата  “Най-активно учебно заведение на България 2023”. То продължи със състезателна игра, в която деца от двете трети групи дадоха пример на всички, колко важно е да събираме разделно отпадъците и да се грижим за нашата планета Земя.

След това децата от първа група показаха своите артистични заложби, а вторите групи, че владеят прецизно бързина, точност и съобразителност в състезателни игри. Най-добрите футболисти от четвърта група пък се проявиха със завидни умения в дрибъла и вкарването нa голове в любимата им игра – футбола. Най- големите възпитаници в детската градина се бориха като истински състезатели, за да спечели техният отбор.

Забавленията продължиха с две игри, в които с голям ентусиазъм и всеотдайност родителите показаха, че са част от дейностите в детската градина, включвайки се в индивидуалните и екипни игри със своите деца.

Кулминацията на мероприятието се оказа последната игра, в която родители, учители и деца премериха сили в дърпането на въже.


За всички групи бяха подготвени награди, както и за най-активните и атрактивни родители. Директорът Татяна Радева закри празника, като отправи благодарствени слова към всички гости, родители, служители и деца от детската градина и загатна, че предстоят още такива емоционални и сплотяващи ни събития.


Репортаж от спортния празник чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.