Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Барселона продължава с победите в Ла Лига

Снимка: БТА

Отборът на Барселона се наложи над Хетафе с 1:0 в домакинството си от седмия кръг на испанската Ла Лига и продължава да се движи в първенството без грешка.

Отново в лидер за каталунците се превърна полският нападател Роберт Левандовски, който вкара за седми път от седем мача. Той отбеляза единственото попадение в мача в 19-ата минута, като се възползва от грешка при избиването на вратаря на съперника Давид Сориа след центриране на Жул Кунде. Барселона е едноличен лидер в класирането с пълния актив от 21 точки, като има четири повече от шампиона Реал Мадрид. Хетафе все още няма победа в шампионата и е на предпоследната 19-а позиция.

Барселона бе без контузените Френки Де Йонг, Гави, Дани Олмо и Роналд Араухо. Пропуски за Барса до края на мача направиха Левандовски, Ламин Ямал и Рафиня. Резервният вратар Исаки Пека нямаше много работа при отсъствието на контузения Марк-Андре тер Щеген. Очаква се в скоро време към тима де се присъедини полският ветеран Войчех Шченсни, който трябва да се завърне, след като обяви отказването си.

По-рано през вечерта участникът в Шампионската лига Жирона отново не успя срещу Райо Валекано - 0:0 и вече има четири мача без победа във всички турнири. Каталунският отбор остава в долната половина на таблицата със само 8 точки до момента, докато Райо Валекано е десети.


По публикацията работи: Христо Денев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени