Броени дни до големия финал на конкурса "Пролет 2023"

Приключи гласуването за Наградата на публиката в конкурса на БНР за нова българска поп и рок музика "Пролет 2023". В рамките на месец слушателите на националното радио и потребителите на сайта bnr.bg имаха възможност да гласуват за една от 12-те песни, класирани за финала на музикалното състезание.

Победителят ще бъде обявен на големия концерт в края на месеца, който ще постави финала на "Пролет 2023". За любимеца на публиката БНР е приготвило и специална изненада.

По време на церемонията жури от изявени български творци ще определи и при кого ще отиде Голямата награда на конкурса. Тогава ще стане известен и носителят на приза за дебют.

Ето и списъкът (по азбучен ред) с 12-те песни – финалисти в категорията "Нова българска поп и рок музика" на конкурса "Пролет"

- "Без страх" - изпълнение група "Пеперуда"

- "Все към теб" - изпълнение OUT OF TUNE

- "Да спра" - изпълнение Jeko[v]

- "Един от тях" - изпълнение No More Many More

- "Избори" - изпълнение Зорница Славова ft. C-MO

- "Комедия" - изпълнение Иван Юруков и "Терпентина"

- "Самота" - изпълнение ЛАТИДА (LaTiDa)

- "Сивото Страшно" - изпълнение BOIL

- "Сънувам те" - изпълнение Lina Nikol & R.S. Riverman

- "Учим се" - изпълнение Росен Кукошаров

- "Цветя" - изпълнение група "Канела"

- "Чист" - изпълнение YAVI

Новина предстои и за категорията "Евросоник" - ALI, HRISI, Innerglow, Me And My Devil или TRIGAIDA ще представят България на най-големия европейски шоукейс фестивал за съвременна поп и рок музика, който се провежда ежегодно в Грьонинген, Нидерландия.

Концертът "Пролет 2023" е на 31 май, сряда, от 20.30 часа в София лайв клуб. Водещ е актьорът Иваил Симеонов. Входът е свободен. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!