Слушайте!

ГЕРБ ще преговаря за експертно, а не за коалиционно правителство

Създаване на експертно правителство за срок от една година ще предложи Мария Габриел на преговорите с останалите партии, след като на 15 май вземе мандата за формиране на кабинет. Според кандидат премиера всички в парламента казват, че страната..

публикувано на 14.05.23 в 13:03

ВСС поиска оставката на главния прокурор Иван Гешев

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет внесе предложение за освобождаване от длъжност на главния прокурор Иван Гешев. На интернет страницата си институцията съобщава, че в депозирания документ се предлага Пленумът на ВСС да установи основание..

публикувано на 12.05.23 в 14:52

Президентът Румен Радев е на официално посещение в Република Южна Африка

“Внезапният порив на г-жа Габриел да поиска отстраняването на Гешев трудно предизвиква у мен възторг. В момента виси един много важен въпрос - дали заявката ѝ е плод на закъсняло с 3 г. просветление, на внезапен катарзис или на определен интерес на..

публикувано на 12.05.23 в 08:36

Номинираната за премиер Мария Габриел очерта приоритетите си

На срещите с ДПС, „БСП за България“ и „Има такъв народ“ в Народното събрание, номинираната за премиер от ГЕРБ-СДС Мария Габриел очерта приоритетите в основата на екипа, с който смята да работи, ако предложеният от нея кабинет бъде гласуван в парламента...

публикувано на 11.05.23 в 19:27

Руското настъпление при Бахмут е в криза

След първите признаци за криза в руските сили в Бахмут говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза, че руската военна операция в Украйна е много трудна, но ще продължи. В интервю за сръбската босненска телевизия АТВ той твърди, че руската армия е..

публикувано на 11.05.23 в 09:39

Номинираната за премиер Мария Габриел се среща с парламентарно представените политически сили

Днес, 11 май, кандидатът за министър-председател на ГЕРБ-СДС Мария Габриел ще се срещне с представители на политическите сили в Народното събрание, съобщи пресцентърът на ГЕРБ. В дневния ред на разговорите са включени темите, засягащи настоящата..

публикувано на 11.05.23 в 05:05

Има разминаване в официалната позиция на РСМ и данните от граничните власти по случая с евродепутата Андрей Ковачев

Между представената пред България официалната позиция на Северна Македония и данните в граничната ѝ система има разминаване. На брифинг във Външно министерство министърът на външните работи Иван Кондов съобщи, че посланикът на Северна Македония..

публикувано на 10.05.23 в 19:34
Мария Габриел

Еврокомисарят Мария Габриел е кандидат за премиер на ГЕРБ-СДС

Мария Габриел е кандидат-премиерът на ГЕРБ-СДС, обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в парламента. Той припомни, че ресорът на Габриел в Еврокомисията са иновациите, научните изследвания, културата и младежта. "Теми, по които, мисля, всички ние имаме в..

публикувано на 10.05.23 в 09:41

Разбита руска бригада отстъпи позиции край Бахмут

На фронт от 3 км и в дълбочина от 2,6 км украинските сили разбиха и отблъснаха руската 72-ра мотострелкова бригада край Бахмут в Донбас , съобщи украинската агенция УНИАН. Големи загуби е понесъл и един от щурмовите отряди на руската компания..

публикувано на 10.05.23 в 09:22

Първата политическа сила ще се възползва от мандата за съставяне на правителство

ГЕРБ ще използва първия мандат за съставяне на правителство и днес в Народното събрание ще представи своя кандидат-премиер пред всички лидери на политическите сили. Лидерът на партията Бойко Борисов изтъкна, че евентуални избори през август, без бюджет,..

публикувано на 10.05.23 в 06:00