Слушайте!

Правителството прие Национален план за противодействие на тероризма

Национален план за противодействие на тероризма прие правителството на днешното си заседание. Документът е разработен в съответствие с изведения основен приоритет за България и Европа – борбата с тероризма и ефективното му противодействие, уточняват от..

публикувано на 23.08.23 в 14:17
Мария Габриел с Хакан Фидан

Сигурността и борбата срещу незаконната миграция обсъдиха Мария Габриел и Хакан Фидан

Вицепремиерът и министър на външните работи на България Мария Габриел беше на работно посещение в Анкара, където се срещна с министъра на външните работи на Турция Хакан Фидан. Това е първата официална визита в Турция на външен министър от региона..

публикувано на 22.08.23 в 17:20

Украйна води разговори с Турция и Румъния за сигурността в Черно море, кани и България

В Атина в рамките на среща за Западните Балкани премиерът Николай Денков разговаря с президента на Украйна Володимир Зеленски. Украинският държавен глава за пореден път благодари на премиера Денков за помощта, предоставена от България на Украйна...

обновено на 22.08.23 в 15:15
Резиденция „Евксиноград“

Свързаността на Балканите ще бъде обсъдена в София през октомври

Премиерът Николай Денков ще посрещне премиерите на Гърция Кириакос Мицотакис и на Румъния Йон-Марчел Чолаку на 9 октомври т.г. в резиденция „Евксиноград“ край Варна. Поканени са също председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и..

публикувано на 22.08.23 в 13:38

Николай Денков и Мая Санду обсъдиха засилването на културните връзки между България и Молдова

На срещата в Атина, посветена на бъдещето на страните от Западните Балкани, българският министър-председател се срещна с президента на Република Молдова Мая Санду, съобщи БТА. Двамата обсъдиха възможностите за по-активно присъствие на нашата..

публикувано на 22.08.23 в 11:15
Николай Денков и Йон-Марчел Чолаку

България и Румъния обсъдиха съвместна стратегия за Шенген

Приемането на България и Румъния в Шенгенското пространство беше сред акцентите на срещата в Атина между министър-председателя на България Николай Денков и неговия румънски колега Йон-Марчел Чолаку приоритет за България и Румъния, съобщи БТА. По..

публикувано на 22.08.23 в 10:41

Външният министър Мария Габриел е на посещение в Турция

Вицепремиерът и министър на външните работи на България Мария Габриел днес ще бъде на посещение в Анкара по покана на министъра на външните работи на Турция Хакан Фидан. По време на разговорите се очаква да бъде обсъден широк кръг въпроси от взаимен..

публикувано на 22.08.23 в 06:45

Николай Денков ще обсъди в Атина европейското бъдеще на Западните Балкани

Премиерът Николай Денков е на еднодневно работно посещение в Атина, където ще присъства на вечеря, давана от гръцкия му колега Кириакос Мицотакис. На срещата ще бъде обсъдено европейското бъдеще на страните от Западните Балкани.  Във вечерята ще участват..

публикувано на 21.08.23 в 18:45

Засилват полицейската охрана около Паметника на съветската армия

Представители на ПП "Възраждане" поискаха МВР да засили охраната в района на Паметника на съветската армия , особено през нощта. "Имаме уверението както на министъра, така и на директора на СДВР, че полицейското присъствие в района на паметника ще..

публикувано на 19.08.23 в 16:14

Правителството определи мерки за активна борба с престъпността

На свикано от премиера Николай Денков съвещание с представители на МВР и службите за сигурност във връзка със зачестилите тежки  криминални престъпления в страната, бяха определени мерки за борба с престъпността . Денков заяви, че е установен вътрешен..

публикувано на 18.08.23 в 17:50