Слушайте!

България смята за недопустими руските действия в Черно море

Навлизането на руски военни кораби в изключителната икономическа зона на черноморските държави, включително и на България, обявяването на предупредителни райони в тях, опасни за корабоплаване, е недопустимо и вреди на икономическите и финансовите..

публикувано на 07.08.23 в 09:30
Николай Денков

Премиерът Николай Денков ще отговаря онлайн на въпроси на граждани

На 6 август 2023 г. правителството навършва два месеца. По този повод премиерът Николай Денков ще отговаря на въпроси на граждани и медии в понеделник, 7 август, от 10,30 ч до 11,30 ч на живо на страницата на Министерския съвет във Фейсбук. От..

публикувано на 07.08.23 в 05:40
Ивица Дачич

По съседски: Събития с балкански адрес

Сръбският външен министър търси сръбско малцинство в България В неделно шоу по телевизия "Pink" външният министър на Сърбия Ивица Дачич каза, че София не признава националните малцинства в своята страна, но постоянно реагира за положението на..

публикувано на 04.08.23 в 10:55

Николай Денков: От първия ден гасим пожарите на служебното правителство

Очевидни управленски грешки, нарушаване на правилата и гасене на пожари в повечето министерства още от първия работен ден – така премиерът Николай Денков обрисува полученото наследство от служебния кабинет.   По думите му, милиарди левове са под риск..

обновено на 03.08.23 в 16:13

Депутатите се събират извънредно за промени в Наказателния кодекс

Депутатите ще прекъснат лятната си ваканция, за да приемат промени в Наказателния кодекс и в Закона за защита от домашното насилие. На 3 август ще се събере на извънредно заседание правната комисия, а извънредно пленарно заседание ще се проведе на 7..

публикувано на 01.08.23 в 17:05
Тодор Тагарев

Не се обсъжда повишена боеготовност на армията ни заради руските учения в Черно море

Военният министър Тодор Тагарев заяви, че засега не се дискутира въпросът за повишаване на боеготовността на армията ни заради руските учения в икономическата зона на България. “ Ако останем само с това второ удължаване, няма проблем, но в момента не..

публикувано на 31.07.23 в 17:50

Подкрепата за Украйна е цивилизационен избор, заяви външният министър

Докато има диалог, разум и механизъм, по който да се взимат решенията, правителството ще издържи, каза пред БНР вицепремиерът и външен министър Мария Габриел. Тя подчерта, че изборът за подкрепа на Украйна е цивилизационен и като член на НАТО и ЕС..

публикувано на 30.07.23 в 11:59

Русия удължи ограничението за корабоплаване в българската икономическа зона в Черно море

Определянето на предупредителна зона за Черно море обикновено се прави за няколко дни – докато трае военното учение. По-притеснителното е, че 10-дневният срок на нотификацията на Русия изтече на 28 юли и бе удължен с още 10 дни за част от..

публикувано на 30.07.23 в 09:15
Корнелия Нинова

България може да бъде спасена от БСП

“ Дошло е време за решения и за спасение на България, народа и достойнството му ”, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на традиционния Национален събор на левицата под връх Бузлуджа. По думите й, левицата е единствената алтернатива на настоящото..

публикувано на 29.07.23 в 13:39

Запазва се същото разположение на силите в НС

Ако изборите бяха днес, в парламента отново биха влезли сегашните шест партии, класирани в същия ред, показва проучване на “Медиана”, осъществено със собствени средства. Най-предпочитана отново е ГЕРБ-СДС с 23,3%, следвана от „Продължаваме промяната –..

публикувано на 29.07.23 в 11:04