Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Застудяването продължава

Снимка: БГНЕС

През следващото денонощие времето остава ветровито и студено. Преди обяд облачността ще е разкъсана, след обяд по-често значителна и на места ще превалява сняг. Ще продължи да духа умерен, в Дунавската равнина и в източните райони и временно силен северозападен вятър и ще нахлува още студен въздух. Минималните температури ще са между минус 9° и минус 4°, в отделни котловини - до минус 12°, а максималните - предимно между минус 3° и 2°. В София минимална температура около минус 8°, максимална - около минус 4°.

Утре, над планините облачността ще е значителна и на много места ще превалява слаб сняг. Остава ветровито със силен до бурен вятър от север-северозапад. По планинските проходи ще има виелици и навявания. Студено, с максимална температура на височина 1200 метра около минус 9°, на 2000 метра - около минус 16°.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Адвокати от цялата страна обявиха протестна готовност заради президентско вето

Готовност за ефективни протестни действия обявиха председателите на адвокатските колегии в страната заради наложено от президента Румен Радев вето на промени в Закона за адвокатурата. Приетите наскоро промени са за нови правила за определяне на особени..

публикувано на 22.09.24 в 17:21

С тържества из цялата страна България отбелязва своята независимост

Честванията на Деня на Независимостта във Велико Търново започнаха в църквата „Св. 40 мъченици“, където на 22 септември 1908 година княз Фердинанд Първи прочита манифеста. „Знаем, че със стиснати ръце можем да постигнем много повече, отколкото с бутане..

публикувано на 22.09.24 в 13:45

Румен Радев: Предците ни завещаха да отстояваме българските национални интереси

Велико Търново е център на тържествата по случай 116-ата годишнина от обявяването на независимостта на България, провъзгласена на 22 септември 1908 година с манифест на княз Фердинанд Първи в църквата "Свети 40 мъченици", а след това обявена и в..

публикувано на 22.09.24 в 09:58