Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ББР ще отпуска кредити на бизнеса заради скъпия ток

Снимка: БГНЕС

Българската банка за развитие ще подпомага фирмите при неочакваното повишаване на цените на електроенергията, съобщи министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер. За целта ще се отпускат кредити до 200 хил. лв. на малките и средните предприятия за период от 4 месеца. Размерът на финансирането ще се определя според нетната стойност (след приспадане на компенсацията от държавата) на фактурите за консумирания ток за януари–декември 2022 г., като банката може да покрие до 75% от стойността на фактурата. Министърът изрази надеждата, че от пролетта сметките за електроенергия за бизнеса ще се понижат. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България се включва в Европейския ден на езиците

По инициатива на Съвета на Европа всяка година на 26 септември се чества Европейският ден на езиците. Инициативата, подкрепена от Европейската комисия и Съвета на Европа, има за цел да насърчи културното многообразие и да стимулира изучаването на..

публикувано на 26.09.24 в 05:10

Летни температури и в четвъртък

В четвъртък, 26 септември, ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб вятър от изток, в Източна България до умерен от югоизток. Максималните температури ще бъдат между 26° и 31°, в София – около 27°. В планините ще бъде предимно слънчево,..

публикувано на 25.09.24 в 19:45

Крафт бира ще се лее в края на седмицата по софийската улица "Хмел"

20 български пивоварни ще предложат своите уникални бирени рецепти по време на фестивала “Улица Хмел”, който ще се проведе в края на седмицата - на 27, 28 и 29 септември, при пилоните на НДК в центъра на София. Участниците ще ни предложат да..

публикувано на 25.09.24 в 10:45