Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поредна значима инвестиция привлече индустриалната зона около Пловдив

Снимка: economy.bg

Инвестиция в разширяването на производствената си база край Пловдив в размер на 17 милиона евро прави германски концерн за производство на електротехника, отоплителни вентилационни и климатични системи. В новия завод обаче, който вече работи, се произвеждат бетоновози. Инвестицията включва доставка на вече налични съоръжения от Германия, тяхното интегриране към оборудването на завода, както и закупуването на нови машини. 

Наетите засега работници са 120, сред които заварчици, механици и бояджии. Пандемията от Covid-19 не се отразява особено върху работата на компанията, сочат счетоводните ѝ данни. Тя успява да реорганизира работния процес и не спира работа, като приходите ѝ през 2020 са малко над половин милиард (503 млн.) лева. Това е с над 10% повече спрямо 2019 г. Компанията е увеличила и печалбата си до 34.1 млн. лв. през 2020 г., което е ръст от над 9 на сто спрямо година по-рано. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Парламентът одобри изграждането на VII и VIII блок в АЕЦ "Козлодуй"

Депутатите приеха на второ четене да бъде осъществено сътрудничество със САЩ за изграждането на 7-и и 8-и блок АЕЦ "Козлодуй". Законопроектът за ратифициране на Споразумението между правителствaтa на България и САЩ за сътрудничество по Проекта за..

публикувано на 21.03.24 в 11:51
Паскал Донахю

Лидерът на Еврогрупата очаква България в Еврозоната през 2025 г.

България може да е част от еврозоната през 2025 г., каза лидерът на Еврогрупата Паскал Донахю, който посети София. В интервю за БНР на Марта Младенова той изрази надежда страната да продължи да води благоразумна фискална политика. "Основното..

публикувано на 17.03.24 в 11:30

Две трети от най-големите IT работодатели у нас са чуждестранни компании

Най-големите работодатели в IT сферата у нас са чуждестранни компании, показва анализ на компанията DEV.BG, осъществяваща връзка между работодатели и търсещи работа в IT сферата в България. Изготвена от нея класация на 100-те най-големи IT компании,..

публикувано на 16.03.24 в 16:47