Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поредна значима инвестиция привлече индустриалната зона около Пловдив

Снимка: economy.bg

Инвестиция в разширяването на производствената си база край Пловдив в размер на 17 милиона евро прави германски концерн за производство на електротехника, отоплителни вентилационни и климатични системи. В новия завод обаче, който вече работи, се произвеждат бетоновози. Инвестицията включва доставка на вече налични съоръжения от Германия, тяхното интегриране към оборудването на завода, както и закупуването на нови машини. 

Наетите засега работници са 120, сред които заварчици, механици и бояджии. Пандемията от Covid-19 не се отразява особено върху работата на компанията, сочат счетоводните ѝ данни. Тя успява да реорганизира работния процес и не спира работа, като приходите ѝ през 2020 са малко над половин милиард (503 млн.) лева. Това е с над 10% повече спрямо 2019 г. Компанията е увеличила и печалбата си до 34.1 млн. лв. през 2020 г., което е ръст от над 9 на сто спрямо година по-рано. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

ЕС подкрепя Кристалина Георгиева за втори мандат начело на МВФ

Държавите от ЕС подкрепят Кристалина Георгиева за втори мандат, начело на Международния валутен фонд. Новината беше съобщена днес от белгийския вицепремиер Венсан ван Петегем, след заседанието на министрите на икономиката и финансите на ЕС в Брюксел. По..

публикувано на 12.03.24 в 19:08
Кристалина Георгиева

Реалистично е през 2025 г. България да въведе еврото

Не бих се фиксирала върху дата, важното е през 2025 г. България да е в еврозоната и това е реалистично . Така отговори на брифинг в София управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева. Знаем, че за България влизането в..

публикувано на 12.03.24 в 11:49

Български производители представят свои вина на световното изложение “Провайн 2024 г.“ в Дюселдорф

Двайсет и шест български винопроизводители представят своя продукция на най-голямото в света международно изложение за вино и спиртни напитки “Провайн 2024 г.“ в Дюселдорф, съобщи Министерството на земеделието и храните. Събитието се открива днес и..

публикувано на 10.03.24 в 17:10