Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Созопол е сцена на Фестивал за куклен и площаден театър

Снимка: @arlekino.marioneta.festival

До 10 август в черноморския град Созопол се провежда четвъртото издание на Международeн фестивал за куклен и площаден театър "Арлекино и Марионета". Наред с българските участници има и театрални групи от Испания, Португалия и Италия. Освен в Созопол, постановки се играят и в Черноморец. 

На фестивала с организатори театрална къща „Мариета и Марионета“ и община Созопол могат да се видят представления на над 300 години. Спектаклите са с вход свободен.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Сн.: Клуб на българските жени и семейства в Хамбург

За поредна година български хумор завладява Хамбург

На какво се смеят варненци, бургазлии, габровци и софиянци? А българите извън страната? Студентите и хазяите, дето им дават квартира? Отговор за пореден път ще търси Биеналето на българският хумор в Хамбург. СЕДЕМнаДЕСЕТО (така го изписват те)..

публикувано на 07.04.24 в 06:30

“Златен Кукерикон” за творци в областта на хумора и сатирата

На церемония Сатиричният театър “Алеко Константинов” ще връчи тази вечер наградите “Златен Кукерикон” за принос в развитието на изкуството на комедията и сатирата. С отличията в категориите “Млада надежда”, “Мъжка роля”, “Женска роля”, “Режисура”,..

публикувано на 07.04.24 в 06:00

Клас по рисуване с Кирил Манасиев организират в Чикаго

На 6 април, от 19:30 до 21:30 часа местно време, Културният център  „Българика“ в Чикаго ще домакинства клас по рисуване с българския художник Кирил Манасиев, съобщиха от центъра. По този повод във фейсбук страницата си те споделиха избрани картини на..

публикувано на 06.04.24 в 08:37