Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дни на българското кино ще проведат в Тунис през октомври

Снимка: Министерство на външните работи

Посланикът на България в Тунис Веселин Дянков се срещна с Хайет Ктат Гермази, министър на културата на Тунизийската република. На срещата бяха обсъдени възможностите за развитие на културното сътрудничество между двете страни. 

Министър Гермази прие поканата да бъде специален гост на откриването на Дните на българското кино в Тунис /21-23 октомври 2022 г./, които посолството и Тунизийският национален филмов център организират съвместно с подкрепата на българския Държавен културен институт. По време на фестивала ще бъде представена и изложбата "България от птичи поглед". 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ученици и преподаватели преведоха на италиански поезия на Петя Дубарова

Книга със стихове на Петя Дубарова излезе на италиански език в превод на деца и преподаватели от български училища в Италия. В превода участваха училищата "Асен и Илия Пейкови" в Рим и Флоренция, "Пейо Яворов" в Милано, "Родолюбие" в Неапол, "Капитан Петко..

публикувано на 04.04.24 в 11:57

Центърът за подводна археология е кандидат за Център за подводно и световно наследство

Министърът на културата Кръстю Кръстев изпрати до Ернесто Отоне, помощник-генерален директор за култура на ЮНЕСКО, кандидатурата, с която дейността на българския Център за подводна археология да бъде разширена до категория 2 на Център за подводно и световно..

публикувано на 03.04.24 в 17:51
Проф. Минко Балкански

В Париж представят филм за проф. Минко Балкански

В галерията на Българския културен институт в Париж ще бъде представен документалния филм “Моето име е Минко”. Събитието е в сряда, 3 април, от 19:00 ч. Лентата е посветена на проф. Минко Балкански и представлява своеобразна изповед за дългия път на едно..

публикувано на 03.04.24 в 07:30