Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дни на българското кино ще проведат в Тунис през октомври

Снимка: Министерство на външните работи

Посланикът на България в Тунис Веселин Дянков се срещна с Хайет Ктат Гермази, министър на културата на Тунизийската република. На срещата бяха обсъдени възможностите за развитие на културното сътрудничество между двете страни. 

Министър Гермази прие поканата да бъде специален гост на откриването на Дните на българското кино в Тунис /21-23 октомври 2022 г./, които посолството и Тунизийският национален филмов център организират съвместно с подкрепата на българския Държавен културен институт. По време на фестивала ще бъде представена и изложбата "България от птичи поглед". 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Филм разказва в Брюксел за спасението на българските евреи

В Европейския парламент в Брюксел представят късометражния игрален филм "Хени. Приятелството – смисъл и спасение", съобщават продуцентите от Центъра за еврейско-българско сътрудничество "Алеф". Създателите на творбата гостуват в европарламента..

публикувано на 03.04.24 в 07:05

Къде ми са детските книжки, кажи ми, мой прашен сандък*

"Някога в Болоня построили дворец от сладолед точно на Големия площад и децата идвали отдалече да си поближат"– с тези думи започва разказът "Дворецът от сладолед" от книгата "Приказки по телефона" на Джани Родари, един от най-обичаните детски..

публикувано на 02.04.24 в 08:10

Изнасят на търг картини на Иван Мърквичка и Владимир Димитров-Майстора

Търг, посветен на модерното и поствоенно българско изкуство, включващ селекция от 104 произведения на изкуството, ще се проведе в София на 2 април в Hyatt Regency Sofia, предаде БТА. Сред творбите са знакови творби на Ярослав Вешин и три женски..

публикувано на 29.03.24 в 09:10