Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българка ще участва във фестивала „Градът на жените” в Любляна

Снимка: Посолство на България в Словения

Писателката и кинокритичка Йоана Павлова е сред участниците в международния фестивал на съвременните изкуства „Градът на жените”, чието 28-мо издание се открива в Любляна днес, 6 октомври, съобщава посолството ни в Словения.
Павлова ще гостува пред словенската публика в рамките на кръгла маса на 12 октомври и публична лекция - част от Есенната киношкола на Словенската кинотека на 13 октомври. Кръглата маса е за положението на маргинализираните обществени групи и неравнопоставеността в областта на изкуството (с акцент върху киното и кинокритиката).
Сънародничката ни живее и работи в Париж и е гостуващ автор в печатни и електронни издания на български, английски и френски език. Форумът е организиран от Фондацията за популяризиране на жените в областта на културата (Любляна).


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Сухо" на мексиканките Астрид Рондеро и Фернанда Валадес с голямата награда на СФФ

На церемония в Националния дворец на културата в София бяха връчени наградите на 28-ия Международен филмов фестивал "София Филм Фест".  Филмът "Сухо" на мексиканските режисьорки Астрид Рондеро и Фернанда Валадес спечели голямата награда на "София..

публикувано на 24.03.24 в 08:17

"От вестника до музея" – карикатурите от социализма, събрани в една изложба

Опит за реконструкция на карикатурния жанр в условията на тоталитарната система на управление в България между 1944 и 1989г. прави изложбата "От вестника до музея", която вече пети месец привлича посетители в Музея на изкуството от периода на..

публикувано на 23.03.24 в 03:55

Алек Попов вече е сред небесните класици

На 58 години си отиде писателят Алек Попов, съобщиха от Българската академия на науките (БАН). Авторът на "Мисия Лондон", "Черната кутия", "Митология на прехода", "Сестри Палавееви", "Мисия Туран" и др. произведения е починал на 22 март...

публикувано на 22.03.24 в 13:45