Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

"Зелена Странджа" кани на "дълга разходка" между Бургас и Сарафово

Снимка: @zelenastrandja

Сдружение „Зелена Странджа“ организира есенни походи за любителите на природата. Те са по маршрути в Странджа и в района на Бургас. Следващата събота /22 октомври/ от сдружението планират да се проведе „Дългата разходка“ от Бургас до Сарафово. През годините тази инициатива се е провеждала два пъти през нощта, а сега ще е в дневна форма.

Целта е да се измине разстояние от 45 км - изцяло по равен терен, по брега на морето. Маршрутът между двете точки ще бъде изминат 3 пъти, отиване и връщане, като всеки може да се откаже по всяко време. Началото на похода ще е от 10 часа, от Пантеона в Морската градина. Не е нужно предварително записване, предава БНР Бургас.

Още от категорията

Празник на Витоша по повод 128 години туристическо движение в България

В Деня на туризма България чества 128 години от началото на организираното туристическо движение в страната. По традиция празникът се провежда на близката до столицата ни планина Витоша, където на 27 август 1895 г. е осъществено първото масово..

публикувано на 27.08.23 в 05:15

Колкото повече, толкова по-добре – изискванията към къщите за гости в България се променят

Почивка на море или на планина, но не в хотел, а в къща за гости, където се чувстваш почти като у дома. Това лято българи и чужденци масово преоткриват малките радости на живота, сред зеленина и спокойствие на крачка встрани от пренаселените..

публикувано на 23.08.23 в 10:55

Природните богатства на резервата "Юлен" в Пирин

В разгара на август, Банско е пълен с туристи. Курортният град е предпочитан като лятна дестинация, заради зеленината, чистия въздух и най-вече възможностите за пешеходни преходи в Пирин . Освен като водещ ски център в тази част на Балканите,..

публикувано на 22.08.23 в 10:30