Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Няма грях в тишината" пее Графа в новата си песен

Снимка: facebook.com/Grafa.Official

"Силата на музиката ни променя до неузнаваемост и ни прави вътрешно неземно красиви." Верен на тези свои думи, Графа поднася на почитателите си нов аранжимент на една красива песен, която изпълняваше преди години. Тя се нарича "Грях", макар че в текста звучи: ˮО, сън мой бял, няма грях в тишината…"

Автор на музиката и аранжимента е Владимир Ампов – Графа, той изпълнява и партията на пианото. Сред професионалистите, работили върху песента, виждаме и името на Румен Бояджиев – син в качеството си на оркестратор, както и DropDown Community – един прекрасен камерен оркестър, съставен от млади музиканти.

Ето какво е написал един от най-талантливите ни поп певци под официалното видео песента: "Когато композирам си представям картини, светове, образи… Исках да направя "Грях" изцяло с живи инструменти. Затова отидох в голямо студио, за да запиша рояла и свирейки песента изпитах душевна наслада и удовлетворение. Направих и аранжимента за струнния оркестър с повече дълбочина и динамика в мелодичните линии. Думите са на моя баща Кирил Ампов. За мен това е един от най-прекрасните му текстове!"



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Музикантите от X-R@Y са готови с новата си песен – "Върни се при мен"

Група X-R@Y, известна с нестандартните си звукови търсения, включващи гъдулка, е готова с нова песен – "Върни се при мен". Тяе посветена на спомена за летните емоции и търсенето на лятото и любовта вътре и извън нас. Носталгичната нотка на..

публикувано на 13.03.24 в 10:15

„Мистерията на българските гласове“ и „Quarto“ Quartet излизат пред софийската публика

„Мистерията на българските гласове“ и „Quarto“ Quartet представят „Гласове и струни“ в столичната зала „България“. След успешно представяне в Италия в градовете Белуно и Венеция в началото на февруари 2024, изпълнителите отново се събират пред..

публикувано на 12.03.24 в 18:54

"Напред" – рок завръщането на Тома Здравков

След редица интересни изживявания в различни жанрове и на различни сцени, беше въпрос на време Тома Здравков да се завърне към суровото рок звучене с нова песен. И както говори заглавието ѝ – "Напред" – натрупал разнообразен опит, Тома продължава..

публикувано на 12.03.24 в 10:15