Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Цените на хранителните стоки на едро продължават да растат

Снимка: БГНЕС

Индексът на тържищните цени, отразяващ за каква сума се продават хронителните стоки на едро, се покачи през тази седмица с 1,17% до 2,16 пункта. Базовото му ниво от 1 пункт е от 2005 г.  Трайно, макар и слабо повишение се наблюдава през последните три месеца – с над 6,75%. На годишна база индексът пък е нараснал с над 32%. През седмицата са се покачили цените на оранжерийните краставици, на чушките, на кравето сирене, на кашкавала тип “Витоша”, на гроздето. Някои стоки и продукти обаче поевтиняват – сред тях са олиото, пилешкото месо, оризът, доматите, картофите, лимоните.

Още от категорията

Банките ще предлагат безплатни услуги по платежни сметки за основни операции

От 1 септември 2023 г. физическите лица ще могат да си откриват платежна сметка за основни операции, като тази сметка ще се обслужва безплатно, когато по нея постъпват и се съхраняват средства от трудови възнаграждения, пенсии, помощи и обезщетения за..

публикувано на 23.08.23 в 17:00

Турска компания обмисля производство на диаманти в България

Турска компания, която произвежда диаманти в лабораторни условия, пресъздавайки земния процес за отглеждане на единични кристални диаманти, обмисля инвестиция в България. Интересът е насочен към град Пловдив, но мястото не е избрано окончателно...

публикувано на 20.08.23 в 12:10

Над 8,5 млн. евро за туристически проекти в граничните райони на България и Сърбия

Проекти, свързани с развитието на туризма, на обща стойност 8,5 млн. евро ще бъдат финансирани по програмата ИНТЕРРЕГ VІ-А ИПП България-Сърбия 2021-2027 за трансгранично сътрудничество, финансирана от ЕС, съобщи МРРБ.  Проектите обхващат областите..

публикувано на 17.08.23 в 15:11