Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Финансовият министър съветва да ограничим разходите

Росица Велкова
Снимка: Мария Филева

Трябва да ограничим разходите, да стабилизираме приходната част на бюджета, защото в един момент може да останем без ликвидност – това препоръча служебният финансов министър Росица Велкова пред БНР. Тя каза още, че са изработени три варианта на бюджет, но този, който предстои да бъде съгласуван с министерствата, работодателите и синдикатите, предвижда дефицит от 6,6%. “Дефицитът се формира при запазване на абсолютно всички действащи нормативни актове и политики без промяна в приходната и разходната част”, поясни министърът. Росица Велкова предвижда да завършим годината с 5,4% дефицит на начислена основа и 3,4% дефицит на касова основа.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

ЕК одобри 120 млн. лв. за българските фермери

Европейската комисия одобри българска схема в размер на 120 млн. лева в подкрепа на фермерите, производителите на зърно и маслодайни култури в контекста на войната на Русия в Украйна, предаде кореспондентката на БНР в Брюксел Ангелина Пискова...

публикувано на 07.03.24 в 15:33

България и Молдова ще си сътрудничат в областта на земеделието

Проект на Меморандум за разбирателство за сътрудничество в областта на земеделието и храните между Министерството на земеделието и храните на България и Министерството на земеделието и хранително-вкусовата промишленост на Молдова одобри..

публикувано на 06.03.24 в 14:51

Пазарът на труда в България: едните не предлагат, другите не търсят

Състоянието на българския трудов пазар към края на 2023 г. сочи тенденция към стагнация. Такъв е изводът от анализа на Института за пазарна икономика. От средата на 2021 г. коефициентът на безработица се задържа в диапазона 4-5,5%, който е по-нисък дори в..

публикувано на 02.03.24 в 10:36