Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

През 2023 г. Микеле Плачидо ще снима филм в България

Микеле Плачидо
Снимка: БГНЕС

Микеле Плачидо иска да снима следващия си филм в България. Това популярният италиански актьор обяви на среща с журналисти в София по време на фестивала "Киномания".

"Искам и тук да хвърлим едно семенце. Смятаме да работим по следващия филм тази пролет в Бояна. Тук има чудесни професионалисти, кинаджии и чудесна кино публика. Напролет, докато работим по филма, ще направим и един концерт с български музиканти. Това ще е един подарък към българската кино публика", каза актьорът и режисьор, но не разкри какъв е филмът.

"За този филм ще ни трябват много хора. Проектът е много амбициозен. Но не мога да кажа нищо повече", заяви Плачидо. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Йохана Траянова представя чрез фотографски техники жената като любов, закрила и... наркотик

За да изрази многоликостта на женските състояния и същност, визуалният артист Йохана Траянова си служи с ботанически форми, които пресъздава с фотографски похвати. Разказът й е иносказателен – той увлича зрителя, превръщайки го в активен..

публикувано на 08.03.24 в 06:15

Захари Карабашлиев представя във Виена последния си роман "Рана"

Нашумелият български писател Захари Крабашлиев ще представи в в австрийската столица последния си роман "Рана". Домакин на събитието във Виена, което ще се състои на 7 март от 18.30 ч. местно време, е Българският културен институт "Дом Витгенщайн"...

публикувано на 06.03.24 в 19:35

Преводачът Мариян Петров: Между народите на България и Северна Македония турбуленции няма

Макар България да бе първата държава, признала независимостта на своята съседка, още на 15 януари 1992 година, македонската култура, с известни изключения, не е достатъчно позната в страната ни. Затова Културният център на Република Северна Македония у..

публикувано на 29.02.24 в 10:55