Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Банско и Боровец предлагат най-ниските цени за зимния сезон в Европа

Боровец
Снимка: БГНЕС

България официално е най-евтиното място за каране на ски в Европа, според последното проучване на Post Office Travel Money, цитирано от британския вестник Daily Mail. 

Боровец и Банско са двата най-добри курорта, посочва изданието: "Очаквайте подходящи за средно ниво скиори писти с красиви склонове, оградени с дървета. Нощният живот е оживен, като и двата курорта предлагат добри ресторанти и барове".

В България се очаква ръст от 15% на британските туристи през предстоящия зимен сезон, като Великобритания е сред най-големите пазари за българските ски курорти. 

Банско и Боровец предлагат най-ниските цени за зимния сезон в Европа.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Празник “Белица-Семково 2024” за любителите на планината

Зимен празник “Белица-Семково 2024” очаква днес любителите на планината. “ Тази година ще има богата културна програма, зимни забавления, хубава сцена с изпълнители на българска народна музика ”, каза кметът на Белица Радослав Ревански. Очаква се в..

публикувано на 28.01.24 в 06:00

Да срещнеш сродната душа в планината или какво е "разходка за необвързани"

Той е планински водач, тя – психолог. Преди 4 години Цветелина и Виктор Зидарови решават да съчетаят своите професии в полза на самотните души. Като психолог Цветелина работи с клиенти, които трудно общуват и не могат да си намерят партньор. Като..

публикувано на 27.01.24 в 12:45

Отново на Витоша караме ски и през нощта

От 26 януари най-сетне стартира нощното каране на ски на Витоша, съобщават от акционерното дружество, стопанисващо ски зоната. Вечерното спускане ще се провежда от сряда до събота. Тази зима цените на картите остават без промяна: 40 лева за възрастен,..

публикувано на 27.01.24 в 08:15