Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Банско и Боровец предлагат най-ниските цени за зимния сезон в Европа

Боровец
Снимка: БГНЕС

България официално е най-евтиното място за каране на ски в Европа, според последното проучване на Post Office Travel Money, цитирано от британския вестник Daily Mail. 

Боровец и Банско са двата най-добри курорта, посочва изданието: "Очаквайте подходящи за средно ниво скиори писти с красиви склонове, оградени с дървета. Нощният живот е оживен, като и двата курорта предлагат добри ресторанти и барове".

В България се очаква ръст от 15% на британските туристи през предстоящия зимен сезон, като Великобритания е сред най-големите пазари за българските ски курорти. 

Банско и Боровец предлагат най-ниските цени за зимния сезон в Европа.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"България е брутално яка" – вижте тези уникални образци от бруталистичната ни архитектура (Видео)

Сградите, построени в периода на социализма, безспорно оформят голяма част от поколенията в България, казват ентусиастите от дигиталния проект "България на длан”, който през видео и фото съдържание представя страната ни по нестандартен начин...

публикувано на 17.03.24 в 08:05

Курортите ни са в топ десетката сред германските туристи

България е на 8-мо място при ранните записвания за лятна ваканция на германците през 2024 г. След пандемията с коронавирус, имаше известен отлив на немски туристи от нашите курорти. Сега обаче германците отново са започнали да правят ранни..

публикувано на 16.03.24 в 10:10

Над 200 изложители от 3 континента на "Ваканция и СПА" в София

Най-големият ежегоден форум на туризма у нас ще се състои от 13 до 15 март в Интер Експо Център в София. 40-то издание на "Ваканция & СПА" ще събере на едно място над 200 изложители от три континента – Европа, Азия и Африка. Участниците са от..

публикувано на 12.03.24 в 10:10