Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ˮОгън тих“ събра Милица Божинова и Орлин Горанов

Изпълнители с дълга и успешна кариера, Милица Божинова (от вокална група ˮТоника СВ“) и Орлин Горанов за първи път се събират в дует. Песента се нарича ˮОгън тих“ и е написана специално за тях от Момчил Колев, поезията е на Костадин Филипов, аранжиментът – на Калоян Колев. Красивият клип продължава поредицата от проекти на продуцента Игор Марковски и е осъществен с финансовата подкрепа на Национален фонд ˮКултура“.

"Искам с теб да седим на брега, искам с теб да летим над полята. И в твоята длан да заспя, огън тих да пламти над водата…"

Редактор: Албена Безовска



По публикацията работи: Ергюл Байрактарова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Очевидното аз и ти"

Името на групата Two Hours Away идва от двата часа разлика между София и Лондон - градовете, в които преди години учат приятелите Александър Данев и Константин Христов. Желанието им да създават заедно музика прераства в събирането на група, с която да..

публикувано на 08.02.24 в 10:15

ОНМ на БНР представя тайните на тамбурата

Истински празник очаква почитателите на българския фолклор на 8 февруари от 19 часа. Тогава Оркестърът за народна музика на БНР с диригент Димитър Христов ще представи четвъртото издание от проекта "Тайните на българските инструменти", този път –..

публикувано на 07.02.24 в 08:10

"В ритъма"

Сега ще се впуснем "В ритъма" с Миглена Данова. Тя от малка обича музиката и живее с нея, но решава да реализира първия си творчески опит едва по време на пандемията. "В ритъма" е песен по неин текст, а музиката Миглена създава заедно с Ицо Любенов...

публикувано на 06.02.24 в 10:15