Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Знаците в новата песен на Innerglow

Снимка: YouTube

"Знак" се нарича песента, която ще чуем през следващите минути. Тя е на Innerglow – една млада, но вече утвърдила се като любима група на новите поколения. И, подобно на заглавието си, наистина е знакова за младите музиканти. Година след премиерата на дебютния си албум Satellites, Тодор Ковачев, Петър Желев и Матей Христосков се завръщат с новия си сингъл, в който са заложили няколко изненади. Продължавайки да смесват поп и рок с електроника, в "Знак" те са поканили двама нестандартни гост-музиканти, които добавят и фолклорно звучене – певицата Lyrra и гайдаря Мартин Лямов. Песента е знакова и с факта, че групата за първи път се представя с текст на български език.

"Дай ми знак отвъд безкрая. И дай ми път, за който мечтая, и дай ми шанс да си призная, че нещо се ражда в мен…"

Редактор: Албена БезовскаОще от категорията

"Пясъчни замъци"

В средата на август гледаме към "Пясъчни замъци" – това е и заглавието на песен, която IVA издаде през лятото на 2020 г. IVA е Ива Георгиева – познаваме я още от телевизионния формат "Гласът на България", в който през 2019 г. тя зае второто..

публикувано на 17.08.23 в 10:10

Янка Рупкина на 85!

На 15 август своя 85-и рожден ден празнува световно известната народна певица Янка Рупкина. Родена през 1938 г. в с. Богданово, тогава в Царство България, първоначално избира друго благородно призвание – завършва техникум за медицински..

публикувано на 15.08.23 в 05:05
Снимка: Facebook / ФОЛКЛОРЕН АНСАМБЪЛ ОРФЕЙ - КЪРДЖАЛИ

България със свой представител на престижен музикален фестивал в Белгия

България има свой представител на престижния Световен фолклорен фестивал, който ще се проведе от 15 до 19-и август в град Намюр, Белгия. Родният Представителен фолклорен ансамбъл „Орфей“ към Дома на културата в Кърджали има богат репертоар, но..

публикувано на 14.08.23 в 12:45