Планира се създаването на японско-български център за научно-развойна дейност, който ще разработва нови млечни и други продукти, съдържащи бактерията Лактобацилус булгарикус. Това обсъдиха на среща министърът на икономиката Никола Стоянов, посланикът на Япония в България Хироши Нарахира и представители на компанията „Мейджи“, които са в страната ни за обсъждане на проекта. Той ще бъде съвместен с държавното предприятие „Ел Би Булгарикум“. Инициативата е във връзка с 50-ата годишнина от пускането на българско кисело мляко на японския пазар. „Надявам се на световното изложение ЕКСПО-2025 в японския град Осака да имаме възможността да представим новите млечни продукти, разработени в съвместния ни научен център“, каза Стоянов.
Официалният старт на летния туристически сезон ще бъде даден на 31 май в Поморие. С избора на града домакин Министерството на туризма поставя фокус върху насърчаването на разнообразен и устойчив туристически продукт, съчетаващ природни ресурси,..
" Надявам се нашите народни представители да изпълняват своите ангажименти не само към еврозоната, но и към демокрацията. Учудващо е хората, които се пишат за най-големи демократи, да се обявят срещу демокрацията ." Така президентът Румен Радев..
Българска делегация, водена от министъра на правосъдието Георги Георгиев, присъства на интронизацията на архимандрит Гавриил като игумен на Зографския манастир в Света гора. Българска делегация е в Атон за патронния празник на Зографския..
За 146-та си годишнина Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий" в София кани 146 участници да се включат във второто издание на Голямата..
В "България днес" на 12 май ви предлагаме : 01:05 - Актуална..
В началото на 60-те години на м.в. се приема, че състоянието на водните запаси на страната ни е недостатъчно за нуждите на земеделието, затова започва..