Планира се създаването на японско-български център за научно-развойна дейност, който ще разработва нови млечни и други продукти, съдържащи бактерията Лактобацилус булгарикус. Това обсъдиха на среща министърът на икономиката Никола Стоянов, посланикът на Япония в България Хироши Нарахира и представители на компанията „Мейджи“, които са в страната ни за обсъждане на проекта. Той ще бъде съвместен с държавното предприятие „Ел Би Булгарикум“. Инициативата е във връзка с 50-ата годишнина от пускането на българско кисело мляко на японския пазар. „Надявам се на световното изложение ЕКСПО-2025 в японския град Осака да имаме възможността да представим новите млечни продукти, разработени в съвместния ни научен център“, каза Стоянов.
" България подкрепя Украйна от самото начало на войната. Всички трябва да направим така, че Украйна да е във възможно най-силна позиция, да постигне справедлив и траен мир ." Това е заявил премиерът Росен Желязков по време на видеоконферентната среща на..
От 12 до 18 май Габрово отново ще се превърне в сцена на емоции и творчество с традиционния си пъстър и наситен с хумор и шеги карнавал. Тази година шумната фиеста съвпада със 165-ата годишнина от основаването на града и с официалния му празник на 17..
Дългогодишната работа като учител, художник и културолог подтиква Йонка Господинова да провокира своите ученици в силистренското училище "Никола Йонков Вапцаров" да направят изложба с рисунки на български носии и шевици . Учениците, реализирали..
За 146-та си годишнина Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий" в София кани 146 участници да се включат във второто издание на Голямата..
В "България днес" на 12 май ви предлагаме : 01:05 - Актуална..
В началото на 60-те години на м.в. се приема, че състоянието на водните запаси на страната ни е недостатъчно за нуждите на земеделието, затова започва..