Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Лос Анджелис искат да има паметник на кирилицата

4
Снимка: личен архив

Паметник на кирилицата да бъде изграден в Лос Анджелис. Това предвижда проект, който обединява усилията на Българската фондация за изкуства, култура и образование, Генералното българско консулство в Лос Анджелис и автора на скулптурата Бронислав Ликоманов, каза пред БТА почетният консул на България в Сиатъл Елка Русков.

Скулптурата изобразява ръка на просветител, която държи книга, превръщаща се в птица. Под нея са издълбани буквите А, Б, В и Г, разказва авторът Бронислав Ликоманов.
Той е завършил "Художествен дизайн" в Националната гимназия за приложни изкуства „Св. Лука“ и "Анимационно кино" в Националната театрална академия "Кръстьо Сарафов". Живее в Калифорния. Работи като художник-аниматор за компании като водещи компании в тази индустрия. 

 Снимки: личен архив


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Магията на българските шевици завладя консулството ни в Ню Йорк

Модно ревю на дрехи с народни мотиви, дело на варненската дизайнерка Мая Неделчева се състоя в Генералното консулство на България в Ню Йорк. Елегантната колекция е била представена от танцьорите на ансамбъл Gorana Dance, научаваме от публикация на..

публикувано на 10.04.24 в 22:10
Алексей Пампоров

"Свързване на гласовете. Диаспората" представя историите на 82-ма българи зад граница

Онлайн платформата за човешки права "Маргиналия" с подкрепата на фондация "Томсън" е подготвила проекта "Свързване на гласовете. Диаспората", представящ 82 документални истории на хора от българската диаспора в ЕС, САЩ и Канада. Проектът ще бъде..

публикувано на 10.04.24 в 08:35

Българите в Молдова търсят най-автентичната лазарка

Асоциацията за развитие на българската общност в Молдова (АРБОМ) обяви конкурс за лазарки. Той се провежда до 28 април 2024 г. "с цел популяризиране на българските традиции, култура и език на територията на Молдова". Участничките трябва да..

публикувано на 09.04.24 в 14:37