Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Австрийска компания разширява производството си с нов завод в Асеновград

Снимка: pixabay

Една от най-големите австрийски компании, производители на ски оборудване в света, разположена в Чепеларе, ще строи нов завод в България. Очаква се новото производство да започне през настоящата година в Асеновград, който се намира недалеч от планинския град. По думите на управителя Ивайло Петров, в България се произвежда около 30% от световното потребление на ски. Любопитен факт е, че по данни на Евростат за 2021 година, страната ни заема трето място сред най-големите износители на ски и сноуборд оборудване в ЕС. Пред нас са само Австрия и Франция.

От друга страна, сериозен проблем пред развитието на компаниите у нас е липсата на квалифицирана работна ръка. Дружеството вече търси необходимите му хора за новия производствен център.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Световната банка предупреди България за забавяне в икономическия ѝ растеж

В доклад на Световната банка, посветен на публичните финанси в България се подчертава, че е необходимо подобряването на събираемостта на ДДС. Посочва се още, че е нужна по-голяма ефективност в обществените поръчки, разходите за образование и за..

публикувано на 22.02.24 в 17:21

Темата за рекултивацията на въглищните мини събира експерти на кръгла маса

Сдружение "За Земята" организира кръгла маса на тема "Ефективна рекултивация на въглищни мини". Събитието ще се състои на 22 февруари, в Националния дом на науката и техниката. "Кръглата маса "Ефективна рекултивация на въглищни мини" смело споделя..

публикувано на 22.02.24 в 05:25

Делът на ВЕИ се очаква да достигне 40% до 2030г.

Според новите модели в Интегрирания план енергетика – климат делът на енергията, която се произвежда от възобновяеми електрически източници (ВЕИ) в България се очаква до 2030г. да достигне средно 40%, съобщи БТА. До 2025 г. страната ни ще продължи..

публикувано на 20.02.24 в 18:02