Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът: Основна задача на правителството е подготовката на честни избори

Снимка: БГНЕС

Вторият служебен кабинет на Гълъб Донев официално встъпи в длъжност. Държавният глава Румен Радев представи задачите и приоритетите на служебното правителство на официална церемония в президентството.
Основна задача на петия служебен кабинет, съставен от Радев, ще е подготвянето на честни и прозрачни избори, която се усложнява на фона на новите промени в Изборния закон. Основни приоритети ще бъдат гарантирането на покупателната способност на българските граждани и борбата с обедняването, подобряване на основите за икономическо развитие, ограничаване на монополите и спекулата, подкрепа на родните производители и привличане на чуждестранни инвестиции. Ангажимент на правителството остават сигурността и работата по проектите по модернизация да продължи да се развива, посочи президентът.
Припомняме, че съставът на новия служебен кабинет е същият като на предишния с едно изключение - мястото на министъра на културата Велислав Минеков зае директорът на Софийската филхармония Найден Тодоров.
"Въпреки ограничените инструменти вие успяхте да спрете свободното падане на държавата, да овладеете кризите, да проведете честни избори", коментира президентът успехите на предишния кабинет на премиера Гълъб Донев. "Ще продължим да вършим отговорно и прозрачно работата, за която сме избрани и назначени", коментира Донев.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Протест срещу гласуването в руското посолство в София

В третият и последен ден от президентските избори в Русия, които са с предизвестен край руските граждани в България гласуват в руското посолство в София. По обяд пред дипломатическото представителство имаше опашка от стотици жеалещи да гласуват...

публикувано на 17.03.24 в 14:09

Премиерът и външният министър се срещнаха с Вселенския патриарх

Мир, единство и сътрудничество – беше посланието, около което се обединиха участниците в срещата между премиерът Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел с Вселенския патриарх Вартоломей. Православният йерарх водеше в София опелото на покойния..

публикувано на 17.03.24 в 10:16
 Радко Влайков

Н. Пр. Радко Влайков: Българо-румънските отношения трябва да се развиват с европейска скорост

От февруари 2022 г. Н.Пр. Радко Влайков е извънреден и пълномощен посланик на Република България в Румъния. Бил е говорител на МВнР между 1994 г. и 2001 г.  Сред мисиите и назначенията му са специален координатор по въпросите на публичната..

публикувано на 15.03.24 в 19:45