Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

България изпраща спасителни екипи в Турция

| обновено на 06.02.23 в 14:15
Снимка: Министерство на отбраната

Два самолета „Спартан” излетяха към Турция, за да превозят български аварийно-спасителни екипи, съобщи Министерството на отбраната. От Столичната община обявиха, че изпращат 15 души и техника. 

Трус от 7.8 по Рихтер и последващи 6 труса нанесоха мащабни разрушения в Югоизточна Турция. Съобщава се за стотици загинали и над 2000 ранени. Земетресението е опустошило и граничните райони със Сирия. Усетено е в Израел, Кипър, Египет. Трусовете са регистрирани в България, Румъния, Албания. В Италия е имало предупреждение за средиземноморско цунами, каза доц. Пламена Райкова, сеизмолог от Българската академия на науките. Тя очаква в Турция поне една година да има вторични трусове. 

От външно министерство съобщиха, че няма данни за загинали българи в Турция.

БНР подкасти:

Още от категорията

България днес – 8 Декември 2023 г.

В деня на студентския празник в България и след излизането на притеснителните резултати на родните ученици от международното изследване PISA отново ще поговорим за родното образование и неговите силни и слаби страни в XXI век. Ще ви предложим..

публикувано на 08.12.23 в 19:00

Евростат: България е предоставила закрила на 168 300 украински бежанци

От началото на руската инвазия в Украйна и последвалата война България е предоставила международна закрила на 168 300 украинци, сочат данни, представени днес от статистическата служба на ЕС Евростат, предаде БТА. Общо в ЕС закрила са получили 4,2 милиона..

публикувано на 08.12.23 в 16:49

Ще демонтират фигури от Паметника на съветската армия в София

Ще демонтират фигури от паметника на съветската армия в София Фигурите от Паметника на съветската армия ще бъдат демонтирани до 30 дни, съобщи пред БНТ кметът на район "Средец" Трайчо Трайков. "Конструкцията е в много лошо състояние. В плана за..

публикувано на 08.12.23 в 11:00